Uitgelichte berichten

Betreft: Art. 47 vragen van SAB inzake handhaving wet gedeeltelijk verbod gezicht bedekkende kleding

Aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht

Postbus 1992,

6201 BZ MAASTRICHT

Maastricht, 29 juli 2019

Betreft: Art. 47 vragen van SAB inzake handhaving wet gedeeltelijk verbod gezicht bedekkende kleding.

Geacht college,

De Sociaal Actieve Burgerpartij Is tegen gelaat bedekkende kleding, dit staat ook in ons verkiezings- en partijprogramma.

De nieuwe wet inzake gedeeltelijk verbod gezicht bedekkende kleding gaat per 1 augustus van kracht. Vanaf die datum is het niet toegestaan om in zorg- en onderwijsinstellingen en in het openbaar vervoer een boerka, bivakmuts, integraalhelm of nikab te dragen.

De OV bedrijvengaven al aan dat deze wet voor hen onwerkbaar is en laten de handhaving, volgens hun mededelingen, over aan politie en de dienst Handhaving van de desbetreffende gemeente. De medewerkers OV krijgen de instructie zelf te bepalen of zij iemand willen aanspreken om daarmee te wijzen op de nieuwe wet.

De politie gaf, volgens een artikel in het Algemeen Dagblad op 25 juli 2019, al aan dat de handhaving van deze wet voor hun niet de hoogste prioriteit heeft .

De fractie van SAB heeft over deze wet enkele vragen:

1. Bent u het met ons eens dat het dragen van gelaat bedekkende kleding maatschappelijk beperkend en integratie belemmerend is?

2. Welke instructies krijgt de dienst Handhaving Maastricht inzake de wet gedeeltelijk verbod gezicht bedekkende kleding?

3. Wordt er een verschil gemaakt tussen het dragen van een integraalhelm, een bivakmuts of een boerka (cq nikab). Zo ja, waarom wordt dit verschil gemaakt?

4. Ervaart u regelgeving rondom deze wet anders dan de regelgeving rondom het verbod tot het dragen van maskers buiten de carnavalsdagen?

5. Bent u het met ons eens dat een wet ten aller tijde gerespecteerd dient te worden?

Namens de Sociaal Actieve Burgerpartij

Jos Gorren (Raadslid)

Wim Schulpen (Burgerlid)

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square